zaterdag 10 maart 2012

Recept: Chocolade.

Vandaag wil ik graag met jullie een recept delen die ik een aantal jaren terug ooit eens van iemand heb gekregen. Het is echt gewoon alsof je een stukje hemel op eet maar o zo slecht. Maar voor echte chocolade liefhebbers gewoon perfect, en ook nog eens makkelijk te maken!

Benodigdheden:
♥ Koelkast
 Een ondiepe schaal (formaat kan je zelf bepalen, het is maar net hoe dik je het wilt)
 Bakpapier
 Pannen
 Lepel

Ingrediƫnten:
 400 gram pure chocolade
 250 gram witte chocolade
 50 tot 75 gram pindakaas

Smelt de pure chocolade en witte chocolade allebei volgen au brain marie, wel allebei in een aparte pan. De chocolade is goed gesmolten als het vloeibaar is en je er met de lepel zo door heen kan roeren. Voeg nu de pindakaas bij de witte chocolade toe en blijf er door heen roeren tot het goed gesmolten is.

Pak de glazen schaal en leg daar het bakpapier in. Zorg er wel voor dat het bakpapier groot genoeg is en je het papier ook over de randen van de schaal kan vouwen. Giet nu de gesmolten pure chocolade in de schaal en vervolgens de gesmolten pindakaas met witte chocolade. Het is nu enkel nog een kwestie om dit alles goed door te roeren om het vervolgens in de koelkast te zetten tot het hard is geworden!

De chocolade kan je erna uithalen door het op te tillen via het bakpapier. Als je het bakpapier niet gebruikt blijft de chocolade vast aan de schaal zitten.

Tip: Je zou ook figuurtjes kunnen gebruiken (zoals bijvoorbeeld ijsblokfiguren) maar dan is het wel het handigst als je een silicone vorm gebruikt. Je kan de chocolade dan namelijk makkelijk eruit drukken.

(Bron: Tumblr)


PS: Wat leuk dat jullie zoveel over jezelf hebben verteld afgelopen post! Ik vond het erg leuk dat jullie iets over jezelf vertelde :)!

6 opmerkingen: