woensdag 7 maart 2012

Diëten.

Over het algemeen is diëten gewoon slecht. Er zijn veel mensen bij die zo van het een op het andere moment helemaal geen brood, aardappelen en noem het maar op, niet meer eten. Dit is natuurlijk hartstikke slecht omdat je erna gewoon weer de kilo’s aankomt. Maar ik wil het nu hebben over mijn persoonlijke ervaring met diëten.

Er zijn vele diëten die bestaan onder andere het Dr. Frank dieet, appel dieet maar ook een proteïne dieet. Over het laatste wil ik het met jullie hebben. Ik heb namelijk een proteïnen dieet gevolgd, maar voor ik hier verder over in ga is het handig als ik eerst wat dingen vooraf vertel. Ik ben namelijk vanaf groep vier, groep vijf ongeveer te zwaar. De eerste twee jaar ongeveer iets te zwaar maar dit veranderde al snel in overwicht waar ik tot nu een jaar geleden nog last van had. Ik en andere hadden hier eigenlijk nooit problemen mee, ik werd nooit gepest, was gelukkig en hield van eten. Ik ben wel vele malen bij een diëtiste geweest omdat het gewoon niet goed voor mijn gezondheid was, maar dat had geen baat. Toen ben ik een jaar geleden in aanmerking gekomen met het proteïnen dieet.

In de krant stond een advertentie en na wat gepraat met mijn ouders waren we er over uit, dit ging ik doen. Het zou veel geld kosten (dat heeft het ook heel veel gedaan) maar mijn ouders hadden het er voor over. Zo gezegd zo gedaan, wij gingen naar die gene toe die de mensen begeleide die dit dieet wilden volgen. Ik woog op dat moment een aantal kilo boven de honderd en met een lengte van ongeveer 176cm is dat dus echt te zwaar. Ik besloot samen met mijn begeleider de zwaarste fase te doen. Je kon namelijk uit verschillende fasen kiezen, zwaar, gemiddeld maar ook met pillen.

Je zal nu vast wel denken, als je hier mee stopt zijn die kilo’s er toch ook weer aan? Fout, je moet het juist heel goed afbouwen. In de zware fase eet/drink je eigenlijk alleen maar proteïnen producten en verder mag je er alleen maar bepaalde groentes bij. Hierbij kan je denken aan shakes en puddinkjes wat dan je maaltijden zijn. De kilo’s vliegen er bij af en het maakt je alleen maar gemotiveerder om zo snel mogelijk naar een gezond gewicht te komen. Op een moment kreeg ik wel het gevoel dat ik er echt mee moest stoppen, ik kon het gewoon niet meer weg krijgen. Dit vertelde ik dan ook aan mijn begeleider en toen hebben we samen een schema besproken om heel goed af te bouwen zodat de kilo’s er niet terug aan komen.

Dit schema heb ik dan ook goed gevolgd en ik moet zeggen dat het resultaat er mag wezen. Ik ben met dit dieet ruim dertig kilo afgevallen (en deze kilo's zijn er nog steeds af) binnen een klein half jaar en op een gezond gewicht gekomen. Je zou dus denken dat dit dieet ongezond is, misschien is het dat ook wel in de periode dat je het volgt maar als je hierdoor, als enigste middel op een gezond gewicht kan komen, dan geeft het er wel een gezond lichaam voor terug. En ik ben blij dat ik dit gedaan heb, want ik kan nu gewoon weer leuke kleding kopen net zoals iedereen, ik voel mij eigen fitter en zit toch beter in mijn vel.

(Bron)

10 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend knap zeg!
  Ik ben ook bezig met afvallen, maar niet via een speciaal dieet ofzo..

  Leuk dat je er een artikel over hebt geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb echt helemaal niks met dieten, je wordt er -naar mijn idee- niet blijer op, en de meeste mensen stoppen met etem om tussendoor als ze flauwvallen van de honger wat te snacken. Maar jouw methode lijkt me wel goed, het hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn. Mij lijkt bewust en gezond eten en veel sporten alsnog echt het beste. Wel goed geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg knap zeg!
  Ik ben ook al heel erg lang aan het proberen om wat af te vallen.
  Maar bij mij lukt het niet, helaas :(

  x.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supergoed van je! Heel goed geschreven artikel trouwens, en een handige tip voor mensen die ook willen afvallen!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend knap van je, 30 kilo is hartstikke veel!
  Je mag trots op jezelf zijn :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat goed zeg!!

  Liefs, Mariette
  PS. Thanks voor je reactie en je opmerking. Ik ga het nu niet meer veranderen, maar de volgende keer zal ik er aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Great style and very beautiful blog! Congrats on your lovely work!
  Perhaps you'd like to follow each other?
  xoxo,
  Fashionhypnotised girl

  BeantwoordenVerwijderen