dinsdag 31 januari 2012

Angst voor bellen

Kennen jullie dat gevoel als je verplicht ergens naar toe moet bellen maar wat je eigenlijk niet wilt? Zoals het bellen voor een stageplek of werkplek? De kriebels komen in je buik, het zweet breekt zich uit en het lijkt wel alsof je minder adem haalt. Je probeert jezelf te motiveren en moed in te praten door te zeggen; ‘Ik ga nú bellen.’ of ‘Als ik nu bel dan ben ik er vanaf.’

Helaas heb ik dit wel. Ik haat het dat ik dit heb omdat ik altijd met een soort ‘angst’ ergens naar toe moet bellen. Waar dit vandaan komt? Ik heb echt totaal geen idee. Of zou het misschien komen doordat ik vroeger een erg verlegen meisje was, en het nu eigenlijk nog wel een beetje ben? Achter deze vraag zal ik waarschijnlijk nooit een echt antwoord krijgen. Ik weet dat ik mezelf hier doorheen moet trekken maar dat is niet altijd even makkelijk. Ik denk dan namelijk aan verschillende dingen zoals, stamel ik niet teveel of begin ik niet te stotteren? Kan de gene aan de andere kant van de lijn mij wel verstaan? En allemaal van dit soort ongein. Ik ervaar dit dan ook als een erg vervelend iets omdat je, je eigen drukt maakt over iets wat achteraf eigenlijk niet eens zo erg was! Ik hoop dan ook dat ik hier zo snel mogelijk vanaf kom… 

(Bron: Tumblr)

9 opmerkingen:

 1. Haha jaa dat heb ik ook!
  Echt super vervelend is dat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dit heel erg! Ik vind het ook bang om te bellen! Maar als zij mij bellen ga ik alleen een beetje trillen en gaat mn hartkloppen, maar als ik zelf moet bellen is het erger! Echt heel vervelend! Nu had ik laatst dat iemand belde, maar die vond ik erg onaardig overkomen door de telefoon! Toen vond ik het al helemaal eng! Maar, ik vind het minder eng om naar iemand toe te gaan, of een afspraak, dan te bellen!
  Ik was vroeger ook verlegen.

  Ooh ik kan hier zo lang over (mee)praten! Hhaha.
  Achteraf valt het inderdaad allemaal wel mee! Behalve als je geen nieuws hebt gehoord.

  xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het, maar het is niet zo erg dat het een belemmering is ofzo! Ik haal diep adem en doe het gewoon. Bedenk van tevoren gewoon wat je wil zeggen dan komt t wel goed haha.
  Gebeld worden vind ik trouwens helemaal geen probleem en ik ben eigenlijk absoluut niet verlegen. Bellen is alleen zo direct; je ziet de ander niet en dat vind ik geen fijn idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, dit is wel semi herkenbaar, ik heb daar ook weleens last van. :'D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha echt herkenbaar! ik werk bij een bedrijf waar ze eten(spareribs) bezorgen en ik moet daar altijd te telefoon op nemen om bestellingen aan te nemen dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo eng omdat het toch niet zakelijk is ofzo.
  Maar wel als ik bedrijven moet bellen voor een stageplek of sollicitatie haha dat vind ik zoo eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken het! Ik krijg echt hartkloppingen als ik bijvoorbeeld naar een bedrijf moet bellen. Bij vrienden is het nog niet zo erg, maar bij onbekenden. En als een onbekend nummer mij belt neem ik ook nooit op...Ik vind het altijd super tof dat jouw stukjes zo herkenbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar! Ik probeer bellen zoveel mogelijk te vermijden, maar als het écht moet begin ik meestal zonder dat ik het door heb heel het huis rond te lopen enzo :)

  www.birkinsandbargains.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel erg herkenbaar!
  Ik stel bellen altijd uit of laat mijn moeder bellen, maar helaas doet ze dat niet altijd, hihi!
  ik volg je nu, volg je terug?
  liefs x

  natasha-dailyfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen