woensdag 25 januari 2012

Gevoel

Kennen jullie dat gevoel ook, dat je van het kleinste ding al een lach op je gezicht krijgt en je, jezelf gelijk een stuk blijer voelt? Als je even in een dip zit en je hond, kat of welk huisdier dan ook even bij je komt kroelen en dat het je al gelijk een stuk beter laat voelen? Van dit soort kleine dingetjes kan ik nou ook genieten, blij van worden. De warmte en liefde van een dier dicht bij je, op het moment dat het je soms niet uit komt en de andere keer weer wel. De een zal dit waarschijnlijk ook wel ervaren maar iemand zonder huisdier niet. Ik vraag mij eigen wel eens af hoe zij dit gevoel krijgen. Misschien van een eventueel broertje of zusje, of misschien wel van een bepaalde soap? Ik vind het moeilijk om over zoiets te denken omdat ik niet weet hoe het is om zonder een huisdier te leven. Je weet natuurlijk niet wat je mist als je iets niet heb gehad. Maar als je al een groot deel van je leven met een huisdier leeft en deze plots uit je leven verdwijnt lijkt het mij dat je een groot deel van je leven mist. Mijn vraag voor jullie is nu eigenlijk, hoe ervaar jij het om zonder en/of met een huisdier te leven? 

(bron: tumblr)

12 opmerkingen:

 1. Ik heb een katje, hij is nog heel erg klein echt een schatje is het..
  Ik zou echt niet zonder katten kunnen ik ben opgegroeid met katten en ik zal er ook altijd een als huisdier willen!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook altijd huisdieren gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een hond al vanaf dat ik 4 jaar ben! Hij voelt soms dingen aan als ik verdrietig ben oid. Hij is nu 12, wordt ook steeds ouder, ben bang dat hij soms zó diep slaapt dat hij niet meer wakker wordt! Maar ik zou echt niet weten hoe het zou zijn zónder hem!

  xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil zo graag een hond voor mijn verjaardag, maar mijn vader is helaas allergisch voor honden.. =(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou denk ik echt niet zonder dieren kunnen leven, ik heb een hond, twee katten en een hamster. Dus ik denk dat het dan ook wel erg rustig is in ons huis! :o

  Liefs Manon
  Believe-in-your-own-dreams.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie post! Ik heb een hond, een kat en een paard ( maar die woont dan niet in mn huis, haha) en ik vind het heerlijk om met ze te knuffelen en tegen ze aan te praten. Ik zou niet zonder ze kunnen leven!
  Liefs,xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ja, hier ben ik het ZO mee eens.. mijn katten zijn echt een troost als ik me rot voel :). Zulk fijn gezelschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou ik kan echt niet meer zonder mijn katten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven! Ik had vroeger een paard, maar helaas moesten we haar verkopen. Ik ben nog nooit zo verdrietig geweest. Thuis hebben wij een hond, maar daar heb ik niet echt iets mee. Ik weet niet hoe het komt, maar het klikt ontzettend goed tussen mn ouders en hem, alleen ik kan niet met hem opschieten. Later hoop ik mezelf weer te verblijden met een paard, dat is namelijk wel echt mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen