zaterdag 28 januari 2012

Reacties

Vragen jullie je eigenlijk ook wel eens af of iemand wel echt een post van jou of dat van een ander leest? Dat ze de woorden, zinnen en de hele tekst tot hun door laten dringen en daar een reactie op plaatsen? Soms heb ik het idee dat mensen niet eens een post lezen of niet verder komen dan de eerste drie zinnen en daar een reactie op baseren. Natuurlijk hoeft dit niet te zijn, maar het zou toch kunnen. Ik kan namelijk best begrijpen dat je na een lange vermoeide dag geen zin meer hebt om een lap tekst te lezen maar als je een reactie zet, om een reactie te zetten (wat een zin) vind ik dat je beter geen reactie kan zetten. Het klinkt misschien een beetje bot maar zo weet je tenminste wel wie er werkelijk interesse heeft in jou geschreven post. Ik heb namelijk bij meerdere blogs het idee, als ik de reacties op hun post lees dat sommige mensen gewoon reageren om te reageren. Hoe denken jij hier over? Deel je mijn mening of heb jij hier een totaal andere mening over?


(Bron: Tumblr)

21 opmerkingen:

 1. Ik snap je helemaal! Ik heb soms even dan lees ik de post globaal door en dan plaats ik een reactie. Maar ik heb bij mijn eigen blog ook vaak het gevoel dat mensen gewoon maar een reactie plaatsten zodat ze er misschien eentje terug krijgen.. Soms krijg ik zelfs reacties waarvan ik denk; huh, heb je wel eens 1 zin gelezen? Haha. Ik vind het eerlijk gezegd best irritant, want net als dat jij hebt als ze een wat uitgebreidere reactie geven weet je teminste wat ze nou van je blog vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa ik snap het ook. Denk namelijk precies hetzelfde. Maar ikzelf heb add, een concentratiestoornis dus dan moet iets me al echt interesseren dat ik het ga lezen. Nou ik heb zonet uit mezet jouw bericht helemaal doorgelezen! Dus dan zal het wel interessant genoeg zijn haha! Maar soms heb je zulke mensen er gewoon tussen.. het moet iemand zijn interesses wekken, en niet iedereen heeft dezelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt! Bij posts waar vooral veel afbeeldingen instaan, lezen mensen de tekst meestal niet (doe ik ook maar zelden tenzij het één van de blogs is die ik dagelijks bezoek). Maarja, veel kan je daar op zich toch niet aan veranderen. Reacties posten is één van de manieren om je blog bekend te maken, dus vandaar dat sommigen het wel een beetje "misbruiken" :) ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik lees het meestal ook een beetje snel door haha, behalve bij een paar blogs, hun posts lees ik wel altijd helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat idee heb ik ook heel vaak. Dacht dat ik de enige was die dat dacht, haha! Soms als het een héle lange post is lees ik niet alles door. Gewoon globaal lezen doe ik redelijk vaak. Korte artikeltjes of artikeltjes die me echt interesseren lees ik helemaal. Denk dat iedereen dit zo'n beetje doet. Ach, globaal lezen is ook lezen, als je reactie maar gemeend is! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees meestal alles van een post. Maar als ik soms zo'n lap tekst zie staan, dat niet mooi geordend is met plaatjes, dan lees ik globaal door wat er wordt gezegd. Maar ik heb ook het gevoel dat sommige mijn posts helemaal niet lezen. Jammer..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja ik lees meestal snel maar ik kijk het liefst naar mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap echt wat je bedoeld, sommige mensen reageren namelijk echt soms wat en dan denk ik van maar daar heb ik het helemaal niet over gehad of dan vragen ze dingen die ik gewoon heb verteld.. dus ja ik snap totaal wat je bedoeld!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik snap helemaal wat je bedoelt.. soms kom ik onder een verhaal ook een post tegen en dan denk ik 'huh? daar ging het helemaal niet over..'
  Ikzelf vind het nu eenmaal leuk om te lezen, maar denk dat er ook meiden zijn die liever foto's kijken.. haha

  Liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha ik snap precies wat je bedoelt,
  ik reageer vaak ook alleen bij posts die ik interessant vind!
  Laatst had ik ook een post over spullen die ik ging verkopen,
  zet iemand er heel leuk bij: Wat een leuke aankopen!
  Ik dacht echt, okeeeeeeeee...
  Haha opzich best grappig, maar ja reageer dan inderdaad gewoon niet (:

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, heel herkenbaar haha! Sommige mensen bekijken dan ook alleen foto's en dan post je bijvoorbeeld een post van iemand anders met een leuke outfit aan en dan krijg je een reactie met "wat zie je er leuk uit". Dan denk je echt iets van huuuh, dat klopt toch niet? :'D XO

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik herken dit wel! Soms denk ik ook bij mensen; heb je het wel echt gelezen?
  Soms zet ik ook alleen; leuke post oid. neer, maar dan heb ik wel alles gelezen, maar weet ik gewoon niet wat ik op moet schrijven!

  xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is inderdaad wel herkenbaar. Van die mensen die 2 zinnen lezen en daar over gaat brabbelen. xoxo
  http://lifeofthebloggers.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb ook liever dat mensen die mijn posts maar half lezen geen reactie plaatsen. Daarom doe ik ook niet aan terugvolgen om zo aan meer volgers te komen. Ik lees alleen wat mij interesseert, en hoop dat mensen dat bij mij ook doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, ik snap precies wat je bedoelt. Ikzelf zet ook pas een reactie op een blogpost als ik er echt iets over heb te zeggen, verder niet.

  Het is wel jammer van de mensen die een reactie zetten omdat ze die willen zetten.. maargoed, je kunt ze niet tegenhouden haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, je hebt echt gelijk! Ik denk dat de meerderheid het gewoon doet om de reacties, wat ik op zich ook wel weer snap, omdat ze zo meer aandacht trekken voor hun eigen blog. Zelf probeer ik ook altijd een leuk kort tekstje te schrijven en hoop ik dus ook dat mensen dat lezen, maar zoals hier boven al staat, krijg ik soms ook van die reacties die niet kloppen. Achja, ik irriteer me er niet echt aan, het is gewoon wel jammer soms!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hebt helemaal gelijk!
  sommige geven een reactie waarbij je denkt,. huh daar heb ik niet over geschreven.
  en als er een plaatje bij staat dan komt er meestal: Leuke post! meer niet...
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat is dus hoe ik er ook over denk, ik zet daarom bijna nooit een reactie ergens. Soms heb ik echt het idee dat mensen alleen een reactie zetten om een discussie uit te lokken om aandacht te krijgen, en dan heb ik echt zoiets van: Get a life!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel herkenbaar dit! een keer had ik een Q&A gedaan waarop de helft reageerde leuke tag! hmm beetje jammer, maar ook een groot gedeelte leest wel het hele artikel waar ik wel erg blij me ben (:

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat is precies wat ik ook wel eens denk! Ik lees altijd een heel blogje, gewoon omdat ik het heel leuk vind om te lezen van anderen. Maar zodra het onderwerp mij niet interesseert of ik er geen mening over heb dan stop ik met lezen en reageer ik niet. Goed dat je er eens een blogje over schrijft en om de reacties hieronder te lezen. Blijkbaar hebben meer mensen hier last van (ik dacht dat het iets van mij was haha).

  BeantwoordenVerwijderen