zondag 22 januari 2012

Muziek,

Muziek heeft voor veel mensen een waarde, bij de ene wat meer als de ander. Je hoort veel mensen de bekende zin ‘muziek is mijn leven’ zeggen. Deze mensen kunnen vaak niet zonder muziek, overal waar ze zijn willen zij muziek horen. In de bus, op de fiets, op het werk, tijdens school en noem alle mogelijke tijden en plaatsen maar op. Muziek is daarbij dus echt hun leven. Maar hebben jullie er ook wel eens aan gedacht dat er mensen zijn waarvan muziek niet hun leven is? Misschien ben jij, de gene die dit nu leest juist wel iemand waarvan muziek niet zijn of haar leven is. Muziek op de tijd is dan fijn en leuk om naar te luisteren maar het liefst niet de hele dag. Op een moment, bijvoorbeeld in de bus, ben je muziek aan het luisteren maar dan krijg je opeens het gevoel dat je geen zin meer in muziek heb en je, je iPod of mp3-speler het liefst diep in je tas wilt wegstoppen. Zelfs terwijl je de hele dag achter de computer zit, zit je het liefst twee vierde van de tijd in stilte zonder muziek. En nee, dit zijn geen mensen uit de oertijd maar mensen die muziek misschien wel wat anders ervaren, die het liefst andere dingen zich tot hun ‘leven’ benoemen. En ik moet bekennen, ik ben ook een van deze mensen. 

(Bron: Tumblr)

8 opmerkingen:

 1. Mee eens, ik ben ook een van die mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan ik me ook echt bij aan sluiten, ik moet tijdens het leren geen muziek luisteren want dan ben ik 100% gefocust op mijn muziek.
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik luister echt heeel veel naar muziek, voor onderweg naar school. Omdat ik dan een uur moet reizen met het ov. :'D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik luister heel veel muziek maar als ik leer niet hihi
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik luister heel vaak muziek eigenlijk, maar als ik mij ergens op moet concentreren, dan is het uit hoor!

  Love, May
  ohmaygod.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel eerlijk gezegd hoor ik bij de mensen die zegt dat muziek haar leven is haha. Ik luister zelfs muziek als ik aan het leren ben en als ik in bed lig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi geschreven. Ik ben gek op muziek, maar soms kan ik ook echt van de stilte genieten.

  BeantwoordenVerwijderen