vrijdag 24 februari 2012

Macarons

Afgelopen week verveelde ik mij op een dag en besloot ik om de chocolade macarons bakmix van de Xenos uit te testen. Ik liep namelijk door de winkel en kon het niet laten om deze bakmix achter te laten voor, ik geloof, drie euro. Ik had namelijk veel lovende reacties gehoord over macarons  (over de Xenos heb ik overigens nergens iets gelezen).

Op de achterkant van de verpakking staat een beschrijving met welke benodigdheden je nodig hebt voor het beslag en voor de crème en welke materialen je moet gebruiken. Ook staan er drie kleine afbeeldingen op wat het toch allemaal net even ietsje beter maakt om het te begrijpen.

Ik moet zeggen dat het maken van het beslag en de crème erg vlot en goed ging, beter zelfs dan dat het normaal bij mij gaat als ik iets bak. Al is het maken van rondjes wel een hele klus omdat het beslag erg dun is en het dan ook heel makkelijk uitloopt. Mijn rondjes waren dus ook maar ovalen met hier en daar een tentakel. Het bakken ervan was niet zo moeilijk en zo gezegd, zo gedaan. En dat was dus makkelijker gezegd dan gedaan…

Ik wist niet hoe ik het beslag moest verwachten als het klaar is met bakken, zacht, hard, luchtig, ergens tussen in? Nergens op de verpakking staat dit dus beschreven maar ik heb de tijd aangehouden die de verpakking vertelde maar ik betwijfel eerlijk gezegd of het wel goed is… De ‘koekjes’ (zo noem ik mijn getentakelde ovalen maar even), waren echt smerig, gewoon ontzettend vies. Ze waren plakkerig en bleven maar aan mijn gehemelte plakken. Maar toen had ik de crème er nog niet tussen in gedaan en wat ik dus vervolgens maar wel deed. Ik proefde de koek nog steeds zo als zonder crème en het was gewoon echt gruwelijk.


Mijn eindconclusie van deze selfmade macarons door middel van de Xenos bakmix? Hoogstens een kleine vijf. De crème was namelijk wel echt heerlijk maar de koek heeft alles verpest. Mijn ouders vonden ze overigens wel lekker, dus ik denk toch dat het een kwestie van smaak is. 

13 opmerkingen:

 1. Hmm, ik was laatst in de Xenos en zat nog te twijfelen of ik ze mee zou nemen! Dat heb ik niet gedaan, maar misschien moet ik het toch nog eens doen om te kijken of ik ze wel lekker vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat ze dat bij de Xenos hebben! Dan wil ik het zeker uitproberen! Jammer dat je er zelf niet zo positief over bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zie ze altijd liggen maar ik neem ze nooit mee :( nu ga ik ze zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah ik ben zó benieuwd hoe ze precies smaken. Ik ga deze zeker even kopen zodra k weer bij de Xenos ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou van macarons! Ik heb alleen de bakmix laten staan omdat ik hoorde dat het vaak mislukte haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je ze niet heel lekker vond,
  Ik had de roze versie, vond ze heerlijk;D
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er wel goed uit! Ik was heel benieuwd naar macarons, maar toen ik ze in de winkel gekocht had en ze daarna opat vond ik het ook niet lekker. Inderdaad een kwestie van smaak dus (:
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had ook chocolade macarons van de Xenos proberen te maken. Bij mij waren ze ook niet zo lekker. Jouw macarons zien er trouwens heel lekker uit in tegenstelling tot de mijne. ik volg je nu, zou je mij ook willen volgen?
  liefs
  http://likefashionandmore.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze heb ik ook gekocht, ik hoop dat ze bij mij wel lekker worden!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen