zondag 26 februari 2012

Een ander leven

Vragen jullie je ook wel eens af hoe het leven zou zijn als je een ander leven zou lijden dan hoe je nu leeft? Hoe het zal zijn als je een prinses bent, een straatkind, multimiljonair of misschien wel als advocaat. Dit is het gene wat ik mij eigen wel eens afvraag, hoe zal ik zijn van binnen qua gedrag en doen en laten als ik een heel ander leven zou lijden?

Je kan het proberen te ontdekken als je voor een dag, misschien wel een week, even in iemand anders zijn huid kruipt. Maar ik denk niet dat het gaat lukken. Om dit met een voorbeeld te beargumenteren gebruik ik even het programma ‘Puberruil’.

Je wisselt van gezin, gaat naar een andere stad, je krijgt opeens nieuwe ‘vrienden’ en ‘familie’. Een totaal onbekende omgeving en mensen waar jij dus in terecht komt. Puberruil is natuurlijk meer een programma om te laten zien en merken hoe het er in een ander gezin aan toe gaat, maar je blijft toch altijd het gene houden wat je thuis heb geleerd.

Als je plots klap het leven van een ander leid verander je niet zomaar ook in die gene. Je gedachten, doen en laten blijven het zelfde. Die leer je namelijk niet zomaar af omdat je al zoveel jaren jezelf bent en je eigen leventje lijdt.

Je kan wel het leven van een ander gaan leven, maar van binnen blijf je altijd je zelf. Je kan een visueel beeld krijgen van iemand zijn of haar leven, maar hun doen en denken zal je niet kunnen ervaren.


(Bron: Tumblr)

10 opmerkingen:

 1. Mij lijkt het wel eens leuk om voor een paar weken een ander leven te lijden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat mooi geschreven ♥
  lijkt me inderdaad best appart om eens een ander leven te hebbenx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geschreven, ik volg je!
  Lijkt me inderdaad best leuk om een keer apeen ander leven te hebben ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven zeg!

  Ik hou een give away en zou het erg leuk vinden als je meedoet!
  Er zit o.a. maskers, mascara, body lotions, lipsticks en meer in!
  Liefs, Charlie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed geschreven! Ik denk er ook wel eens over na! Wat als ik bij iemand anders geboren was en opgegroeid weetjewel. Echt heel apart, kun je ook heel lang over na denken!

  xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven. maar ik denk soms dat wel eens van hoe zou het zijn als ik in Japan zou opgegroeit zijn ofzo of in een heel arm/straat gezin. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk denk ik daar ook wel eens over na!! Maar eigenlijk realiseer ik me gelijk dat ik niet wil ruilen omdat ik al veel heb wat mijn hartje begeert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi gezegd! Ik heb er ook wel eens aan gedacht, maar toch zou ik nooit willen ruilen. Iedereen heeft zijn positieve en negatieve kanten. Niemand is perfect. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik denk daar inderdaad wel eens over na. Er zijn zoveel verschillende levens en mensen, best bijzonder.
  x

  BeantwoordenVerwijderen