zaterdag 18 augustus 2012

Keuzes.


Keuzes, het zijn vaak een van de moeilijkste momenten in je leven. Sommige zijn toekomst bepalend, zoals gemeenschap zonder voorbehoedsmiddelen. Maar andere zijn niet toekomst bepalend, zoals de keuze tussen welke tas je nou mooier vind. Maar ze zijn wel allebei met een gevolg. Bij het gemeenschap zonder voorbehoedsmiddelen heb je veel kans dat je zwanger raakt en wat doe je dan? Bij de keus tussen welke tas dat je de verkeerde keus maakt en zo zestig euro armer bent wie je wel beter had kunnen besteden.

De een is natuurlijk minder erg dan de ander want stel je een voor, je bent vijftien en in de bloei van je jeugd en je bent opeens zwanger wat dan? Met abortus en adoptie ben je, je hele leven getekend en met het behouden van de baby is voor de meeste is je hele jeugd naar de godverdomme, maar wat zie je nou meer zitten die adoptie of abortus wat je hele leven blijft achter volgen of het behouden van je kind en er alle liefde aan geven en die je hebt en de beste mama van de hele wereld er voor zijn ondanks dat je jeugd verpest is?

Maar dan de keuze tussen de tassen, je hebt de verkeerde tas gekozen wat nu? Je zit met een tas opgescheept die je achteraf niet wilt en bent zestig euro armer, wat je wel beter had kunnen besteden. Op het moment is het natuurlijk kut maar met een advertentie op marktplaats en wat geduld ben je de tas zo kwijt en heb je er minimaal wel de helft van het aankoopbedrag terug.

Wat ik met deze post wil zeggen is dat keuzes moeilijk zijn om te maken, of het nou een simpele of een levensbeslissende is het is op dat moment even moeilijk maar de consequenties zijn van de een groter als de ander. De ene foute keuze is makkelijk op de lossen terwijl de ander een heel stuk moeilijker, misschien wel niet meer, op te lossen is. Analyseer de keuze die je moet maken dus eerst goed en denk dan goed na over wat je nou echt wilt. Denk na voor je iets doet.

Bron: Tumblr

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie stukje. Ben het helemaal met je eens! Elke beslissing heeft een gevolg. Hoe klein ook. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi geschreven. Je hebt echt helemaal gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen