woensdag 22 augustus 2012

Inside.


De qoute op deze afbeelding sprak mij gelijk aan. Ik weet niet wat het precies is wat mij  hier aan aanspreekt, maar ik vermoed de mooie woorden die de waarheid bevat. 'What you look ins't important. What is important is who you are inside and the choices you are making in your life.' Om dit stukje draait het bij mij vooral. 

Iemand wordt bij een eerste ontmoeting vaak gelijk beoordeeld op zijn of haar uiterlijk, wat voor mij logisch klinkt. Je kan die gene namelijk totaal niet en je ziet hem of haar voor het eerst, natuurlijk dat je dan eerst het uiterlijk van die gene scant. Ziet de gene voor mij er hygiënisch uit? Ziet de gene voor mij er aardig uit? Maar hoe kan je nou beoordelen of iemand er aardig uit ziet? Want hoe zie je er uit als je aardig bent? 

Aardig zijn heeft geen bepaald uiterlijk, dat zie je pas als je de binnenkant van iemand leert kennen. Neem de moeite om aandacht aan iemand te besteden om die gene te leren kennen. Dan kan je pas beoordelen of je die gene aardig vindt of niet. Zo weet je eerder wat je aan iemand hebt dan dat je alleen op het uiterlijk af gaat. Kijk verder dan je neus lang is.

Misschien een cliché wat ik hier vertel, maar in het dagelijks leven zijn er nog steeds mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is. Ik vind het de moeite om dit te blijven te herhalen omdat ik het belangrijk vind dat mensen het leren om eerst de binnenkant van iemand te bekijken en dan pas moeten oordelen.

5 opmerkingen:

 1. Leuke post :)

  Ik geef je helemaal gelijk sommige mensen kijken inderdaad niet verder dan hun neus lang is maar die komen ook nergens :)


  Ik kwam toevallig op je blog en ben direct verslaafd dus ik volg je nu gewoon !:)

  Kom gerust een keer langs als je tijd heb :)

  Liefs,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie quote en erg goed beschreven. Ook in mijn omgeving zijn er mensen die alleen maar naar het uiterlijk kijken. Ik bedoel, je hoeft niet meteen met mensen te trouwen ofzo? Wat maakt het uit dat niet iedereen (naar jou smaak) even knap is? Ik ben allang blij als ik goed met iemand kan praten en diegene achter me staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vindt het ook een mooie quote, ik denk er precies hetzelfde over! De meeste mensen omheen denken net zoals ik, iedereen is hetzelfde. En je kan niet iemand beoordelen op zijn of haar uiterlijk.
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie quote zeg! Erg goed beschreven ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie afbeelding! En quote natuurlijk ;). Als iedereen er inderdaad hetzelfde over zou denken... Ik geef je gelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen