maandag 23 juli 2012

Muzieksmaak.


Muziek, niemand kan zich voorstellen dat er geen muziek zal zijn. Ik zou ook niet weten wat ik zou moeten doen zonder muziek, aangezien ik zonder muziek gewoon niet kan slapen. Mijn radio staat dan ook dag en nacht aan, maar het liefst gebruik ik mijn iPod omdat daar de muziek op staat waar ik van houd.

Muziek kan bij mij verschillende gevoelens opwekken. Van sommige nummers kan ik ontzettend down worden en zo blijf ik mij eigen dan ook een tijdje voelen. Maar zo kan een ander nummer mij ook weer blij maken waardoor ik een hele tijd hyperactief kan zijn. Zo zie je maar weer wat muziek eigenlijk met iemand kan doen. Het nummer, de artiest, de zang, het instrumentele geluid en het genre spelen allemaal een rol in het los maken van emoties.

Mijn muzieksmaak hangt dan ook met vele genres aan elkaar. Van pop naar rock, van blues naar hardcore en noem het maar op. Ik heb van bijna elke genre muziek wel een nummer op mijn iPod staan. Maar ik heb wel mijn favorieten.

Ik hou van muziek uit de jaren vroeger. Elvis Presley, Janis Martin, Led Zeppelin, Nirvana en noem het maar op. Maar ook muziek van nu vind ik mooi zoals James Blunt, Christina Aguilera en Adele. Kort samengevat springt mijn muzieksmaak eigenlijk van hak op de tak, maar mijn favoriet is toch wel de muziek van vroeger.


Wat is jou favoriete muziekgenre, artiest?


Bron: Tumblr

7 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Mijn muziek smaak springt ook van hak op de tak haha.. ik hou het meeste van muziek wat in de top 40 zit, maar ik hou van bijna alle muziek! En dat je je blij en verdrietig kunt voelen van muziek, herken ik heel erg, maar ik heb ook ooit gelezen dat het komt omdat ons water ( want we bestaan voor 75% ofseu? uit water ) erop reageert en dat daardoor ons gevoel beïnvloed word.

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn smaak is ook heeeel breed, maar neigt wel altijd naar het alternatieve/rock. Muse, Kaizers Orchestra en net als jij Nirvana :)
  Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Mijn muziek is meestal wel verschillend eigenlijk, ik vind alle stijlen wel wat hebben, haha! Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke post :). Ik luister veel verschillende muziek met name rock. Maar ik ben ookal ongeveer 4 jaar fan van Demi Lovato ♥.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Kort samengevat springt mijn muzieksmaak eigenlijk van hak op de tak, maar mijn favoriet is toch wel de muziek van vroeger.' - same here haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk om te lezen, ik hou ook wel van de muziek van vroeger.
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik luister ook echt naar vanalles. En ik ben van kindsbeen af een soul-fan, daar keer ik vaak naar terug. En opera! Dat zijn zo'n dingen die je niet elke dag hoort, waar ik naar moet op zoek gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen