dinsdag 31 juli 2012

Het vinden van een boek.


Ik haat het om aan het vooruitzicht te denken dat ik volgende week 21 uur lang in een bus moet zitten. De eindbestemming is het natuurlijk zeker waard maar de uitdaging is om mij eigen te vermaken die 21 uur! Ik vermoed dat ik wel zal slapen, maar ik denk niet meer dan 8 uur. Ik heb mij bedacht om een of meerdere boeken mee te nemen, maar dat brengt weer een volgende uitdaging met zich mee. Welk boek wil ik kopen, welk genre moet het zijn? Ik struin sites af met reviews over boeken en de o zo wel bekende bol.com website. Maar nog steeds kan ik geen goed boek vinden…

De uitdaging om een boek te vinden die je van begin tot eind in je greep heb is voor mij een hele uitdaging. Er zijn veel onderwerpen die mij niet zo zeer aanspreken of waar ik nog nooit een boek van heb gelezen. Dat beperkt de keus hoe dan ook een beetje. Romans? Ik ben er dol op, maar ze lijken allemaal zo op elkaar. Waargebeurde verhalen heb ik ook al veel gelezen. Thrillers eigenlijk nog nooit, maar het trekt mij wel. Maar hoe vind ik een goede thriller als ik daar helemaal niet in bekend ben?!

Dit boek lijkt mij wel wat, maar de kaft staat mij niet aan. De kaft ziet er leuk uit maar het verhaal interesseert mij niet zo. Dit soort tegenstrijdige gedachten zweven dan ook allemaal in mijn hoofd met het zoeken van een boek.

Helpen jullie mij met het aanraden van goede boeken, ongeacht de genre*?

* Liever geen oorloog boeken/verhalen. 


Bron: WeHeartIt.com

7 opmerkingen:

 1. The Hungergames? (Als je die nog niet gelezen hebt..)
  Ik kan je verzekeren dat je hem niet weg kunt leggen wanneer je eenmaal begonnen bent. En het is een keer wat anders, tenminste dat was het voor mij.
  Ik hoop dat ik je heb geholpen! Fijne vakantie!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa The Hunger Games is echt leuk. En er zijn er drie van dus dan kan je meteen door. Ik vind de boeken van Jill Mansell ook leuk, ze hebben alleen niet zo veel inhoud.. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inwijding van Veronica Roth is een echte aanrader! Behalve als je niet houd van wachten op de volgende delen van een boekenserie, want dat duurt nog even :)
  Oh, en de Chemical Garden serie van Lauren Destefano vond ik ook erg goed. Verder kan ik je aanraden om eens te snuffelen op diverse boekenblogs die ons landje rijk is. En de Nederlandse Booktube community is ook in opmars :) Daar kun je vast leuke ideeën opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Ik vind zelf carry slee - joel een heel leuk boek ( maar je moet er gewoon van houden, want niet iedereen vind carry slee leuk ) en een boek waar ik ook best wel enthousiast over ben is maria mosterd - echte mannen eten geen kaas ( het is echt een heftig verhaal - vind ik - maar het is wel een heel goed boek! ) voor de rest heb ik niet echt veel aan te raden, want heb de laatste jaren bijna niet gelezen haha, dat komt nu pas weer terug! (:

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Hongerspelen is zeker een aanrader inderdaad! Verder heeft Marion Pauw ook geweldige thrillers. Ze zijn erg leuk om te lezen vind ik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het Ontwaken van Laura Kasischke, dan slaap je sowieso niet. En omdat het een heel goed geschreven verhaal is en omdat het verrekte spannend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lord of the Rings, aanrader, haha. c:

  BeantwoordenVerwijderen