zondag 20 november 2011

Vriendschap,

Het ene moment zit je nog met je vriendinnen gezellig met elkaar te kletsen onder het genot van een cupcake en een beker thee, en het volgende moment is dit opeens verdwenen. Vroeg of laat worden de meeste vriendschappen wel gescheiden, met uitzondering van enkele vriendschappen. Wees trots als je bij deze uitzondering hoort, vecht voor deze vriendschap en bewaak het goed en koester het vooral. Het is namelijk zeldzaam om een goede vriend of vriendin te vinden waar je écht alles mee kan delen, die jou grootste geheimen kent en jou geheimen nooit zal door vertellen en waar je altijd mee bevriend zal blijven. Vriendschap bestaat natuurlijk niet alleen uit geheimen, je laat ook samen jullie tranen vloeien of het nou van verdriet is of van blijdschap je leeft met elkaar mee. Je deelt gelukkige moment die je hebt meegemaakt met elkaar en lachen samen om de dingen die jullie aan het lachen maken. Het moment dat je dierbare huisdier komt te overlijden en je vriendin gelijk naar je toe komt om je te troosten en samen leuke herinneringen op halen over de vrolijke hond, die er niet meer is in levende lijven maar dat je vriendin je op het hart drukt dat de hond altijd in je hart zal voortleven. Dat jullie elkaar tegelijk je excuses aan willen bieden, door die kleine ruzie over die leuke jongen die zij helemaal geweldig vind en jij niet. Maar zo zijn er natuurlijk nog vele andere dingen in een goede vriendschap. Ik vraag jullie nu om een gunst, of je deze gunst aan neemt of niet de keuze is geheel aan jezelf. Als je een goede vriendschap hebt met een jongen of een meisje, het maakt niet uit, bewaak deze dan alsjeblieft goed. Probeer te genieten van de ups, en kom samen weer omhoog van de downs. Probeer het alsjeblieft echt te verwezenlijken om een vriendschap te hebben tot het eind. 

7 opmerkingen:

 1. Wát een mooie tekst!
  & ook helemaal waar.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat een mooie tekst zegt. Het klopt ook helemaal. Een echte vriendschap is tegenwoordig een wonder. Wat erg jammer is natuurlijk. Vroeg of laat verwateren de meeste vriendschappen toch. Ik ben het met je eens dat je er alles aan moet doen om een goede vriendschap te bewaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi stukje. Ik vind het nieuwe uiterlijk van je blog ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw echt mooi! En het is waar, ik heb maar weinig ECHTE vriendinnen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven♥
  Het klopt helemaal!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi, het klopt echt helemaal. Je geeft me echt tranen in mn ogen! Mooie blog ook trouwens, diepgaand, heerlijk! Hier kom ik zeker en vast vaker terug!

  Svea
  -www.fashi0nologie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen