zondag 12 juni 2011

Een 'persoonlijk kunstwerk'.

Sinds een hele tijd worden er nog amper brieven geschreven en is de wereld moderner geworden. Er word gemaild, ge-sms’t, ge-msn’t en noem het maar op. Het lijkt wel alsof het schrijven van brieven of kaarten is verdwenen en niemand het meer doet… Nieuwsgierig naar waar dit toe lijd? Klik dan op lees meer!Ik weet nog toen ik ging verhuizen en wij voor een lange tijd geen internet hadden. Mijn vriendinnen wou ik blijven spreken, je hebt er namelijk een vriendschap mee opgebouwd. En zo kwamen we op het idee om elkaar gewoon ouderwets te schrijven. Het was leuk om te doen, je schreef gedachten die in je op kwamen gelijk op, maakte iets moois van je brief met als eindresultaat een persoonlijk kunstwerk. Helaas stopte dit nadat wij weer internet hadden wat ik toch wel jammer vond. Ik vond het leuk om er iets moois van te maken en het is ook leuker om iets persoonlijker en moois terug te krijgen dan een saaie e-mail of een standaard MSN gesprek.

Sinds twee maanden heb ik een mailvriendin en zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden om met haar ook te gaan schrijven. Ik raakte gelijk enthousiast, een kans om weer dat ‘persoonlijk kunstwerk’ naar iemand te sturen! Alleen zit er nog wel een obstakel bij… Ik moet toestemming aan mijn ouders vragen. Zij zijn namelijk niet zo van het schrijven met mensen die je niet persoonlijk kent. Ik heb een plannetje bedacht om ze over te halen en hopelijk gaat dat ook lukken!

Wat vind jij van het schrijven van brieven? Of vind je het leuker om te mailen met iemand?


4 opmerkingen:

 1. ahh ik hoop dat je je ouders over kan halen! schrijven is inderdaad leuker dan mailen. Ik denk dat als je iets typt je het makkelijker '' zegt '' dan dat je echt zou doen. beetje zonde van deze wereld xD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad leuker om wat te schrijven of een kaartje te sturen. Ik verstuur via greetz.nl wel eens een kaartje naar iemand. En leuke reacties dat je krijgt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het schrijven van brieven is wel veel orgineler en eigenlijk veel leuker, maar ik denk dat veel mensen mailen omdat het gewoon veel en veel sneller gaat, en je krijg ook wel snel bericht terug! Wanna follow me? :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met je plannetje ;)
  lukt vast wel!
  En bedankt voor het volgen van mn blog, ik volg je nu ook! xo

  BeantwoordenVerwijderen