dinsdag 26 juni 2012

Weg.


Het is raar om te weten dat het leven zomaar plots tot zijn eind kan komen. Onverwacht of verwacht, het is raar, komt hard aan, het raakt je altijd. Het voelt raar om aan iemand te denken die niet meer op de wereld rond loopt, wetend dat je die gene niet meer tegen komt, nooit meer van zijn of haar lach kan genieten…

Een plotseling bericht, je naaste, je vriend, je vriendin, je vader, je moeder, een vage kennis, het kan bij iedereen gebeuren, dat je plotseling over die ene het bericht krijgt, het bericht dat niemand horen wil. Als een donderslag zal het in slaan, bevatten kan je het niet. Want hoe kan die gene er nou niet meer zijn? Nee, het is allemaal een grap, het moet een grap zijn.

Maar een leven dat weg is genomen is geen grap, alles behalve. De pijn, de verdriet, de onwetendheid, ze blijven allemaal achter… Koester de mooie maar ook de slechte herinneringen, blijf aan je dierbare overledenen denken en rauw zo lang het nodig is.

Rest in peace. 


Bron: Tumblr.

9 opmerkingen:

 1. Het zet je inderdaad altijd weer met beide benen op de grond. Toch vind ik het wel wat hebben, dat het leven eindig is. Dan ga je meer waarde hechten aan je dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo erg als er plots iets/iemand weg is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi verwoord. Als iemand ineens weg is wil je dat ook helemaal niet horen, dan wil je idd dat het een slechte grap is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, het doet heel wat met je... zomaar kan het klaar zijn, opeens..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is very sad, and I really hope you're okay. Death is something hard we all have to deal with, but that never makes it any easier.

  SIDEWALKCATWALKS.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig geschreven! Vooral de zin; 'Het voelt raar om aan iemand te denken die niet meer op de wereld rond loopt, wetend dat je die gene niet meer tegen komt, nooit meer van zijn of haar lach kan genieten…' komt mij heel bekent voor! Het is zó raar als je daar over na gaat denken!

  XLiefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven, dat onbekende is best een enge gedachte. Ik vraag me af of je je dierbaren ooit weer terugziet...en of er dan toch iets is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi geschreven! klopt helemaal, en inderdaad het lijkt wel een droom waarvan je elke dag hoopt dat je er uit ontwaakt. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven. Heel veel sterkte.

  Liefs,
  Anouk

  BeantwoordenVerwijderen