zondag 18 december 2011

Kut knipbeurten,

Haat is een groot woord maar, godverdomme wat haat ik die klote kappers. Naar de meningen die ik van de mensen in mijn omgeving hoor haat zo’n beetje vijfentachtig procent van deze mensen hun kappers bezoeken.  Ze laten je haar te lang, te kort, kleuren het niet goed, verknippen je en noem het maar op. Het komt zelden voor dat een kapper je haar écht knipt zoals jij dat ook écht wilt. Maar bij mij was het vandaag weer zover, een knipbeurt. Ik had lang haar tot mijn kont maar eerlijk is eerlijk, mijn punten waren nog droger dan stro, mijn haar krulde niet meer mooi en het pluisde nog erger dan normaal. Nu is mijn haar mooi, gezond, stralend maar vele mater korter. Laten we het op de lengte houden van zo’n acht centimeter over mijn taille maar jezus, wat een teringzooi is dit. Ik kan wel janken, want ik hou, nu hield, van mijn lange haren. Misschien klinkt dit voor jullie overdreven maar het is toch echt zo. Kappersbezoeken stel ik zo ontzettend vaak uit dat als ik weer ga er eigenlijk weer een te groot stuk af moet naar mijn zin. Ook al zeg ik haal er maar vijf centimer af, nee dan zijn er wel het driedubbele aantal centimeters af. Ik haat dit. Maar eigenlijk doe ik het wel een beetje zelf door een half jaar tot een jaar niet naar de kapper te gaan. Dus vanaf nu laat ik mijn haar gewoon om de twee maanden bijpunten zodat ik mijn lange haar toch weer terug krijg maar dan wel in een gezonde vorm. En als ik eerlijk ben, ik vind mijn haar nu ook wel weer mooier omdat het straalt en er gezond uit ziet. 

11 opmerkingen:

 1. Wat een fijne blog heb jij zeg! Zonde van je lange haren, het klinkt alsof het heel mooi was. Zelf heb ik ook slechte ervaring met kappers, de lengte die ik nu heb was ook een fout van de kapper, het was eerst een stuk langer dan mijn taille.. Misschien een idee om anders zelf puntjes bij te knippen voortaan?(:
  Nog bedankt voor je reactie op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje! Mijn haar was ook wel mooi als ik het eerlijk moet zeggen, maar met de nadruk op was. Op ten duur wordt het gewoon lelijk van de droogte etc. Volgens mij is ook een groot deel van de bevolking ontevreden met de kappers haha. Het is inderdaad wel een optie om ze zelf bij te knippen maar als ik eerlijk ben, ik ben echt bang om mijn haar dan te verneuken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi leuk geschreven.
  ik wil heeel graag langhaar..
  doe je mee met mijn winactie?x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. awh haha, leuk geschreven! ik heb ook best wel een haat aan de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar dit. Drie jaar geleden hebben ze mijn kapsel zo verknipt dat ik er echt niet meer heen durfde. Ik ga tegenwoordig ook maximaal één keer per jaar naar de kapper, eigenlijk moet het vaker, maarja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een creaclip gekocht en knip tegenwoordig zelf mijn haar :) Superhandig ding en altijd perfect resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier nog zo iemand die de kapper haat en het zo lang mogelijk uitsteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken het, ze knippen bij mij ook altijd te veel af. En het ergste is dat ze het verschrikkelijk föhnen. Als een oud wijf, daarom neem ik tegenwoordig een elastiekje mee zodat ik het gelijk in een staart kan doen. En thuis stap ik gelijk onder de douche. Er zijn eigenlijk weinig goede kappers..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is dus de reden waarom ik nog nooit in mijn hele leven een kapper mijn haar onder handen heb laten nemen. Mijn hele leven lang krijg ik al van mensen te horen dat kappers nooit doen met je haar wat je wil. En dit heb ik al zo vaak zien gebeuren bij vriendinnen en familie leden. Daarom knip ik mijn haar altijd zelf. Zo moeilijk is het niet :)

  BeantwoordenVerwijderen