donderdag 22 december 2011

Kerst,

Diner met familie, vrienden en kennissen. De warme en gezellige sfeer in huis met cadeautjes onder de kerstboom die in een rijk versierd huis staat. Na deze zinnen weet iedereen natuurlijk dat dit over kerst gaat. Voor veel mensen is dit van zelf sprekend, dat er kerst gevierd wordt maar er zijn ook mensen waar dit niet voor geldt. Dit kan vele redenen hebben waar niemand over kan oordelen. Misschien viert iemand wel geen kerst wegens pijnlijke herinneringen, geloofsovertuiging en zo kunnen er nog vele andere redenen bestaan. Een eenzaam gevoel kan in deze tijd extra aanwakkeren maar het gevoel dat de mensen om je heen om je geven kan juist ook versterken. Kerstmis is de tijd van het jaar waar mensen dichter naar elkaar toe komen, gevoelens aanwakkeren of juist versterken in positieve en/of negatieve zin. Familie wordt weer met elkaar herenigt, en misschien ook wel verschillende gebroken vriendschappen. Het is de tijd van het jaar om extra lief te zijn en wat extra aandacht te besteden aan alle mensen en dieren, of ze nu met vele zijn of eenzaam zijn. 

11 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven, inderdaad viert iedereen kerst op zijn eigen manier. Je hebt mooi de verschillende gevoelens van kerst beschreven. Veel mensen zien het namelijk als dagen waarop iedereen maar (geforceerd) vrolijk moet zijn. Juist als mensen zich ontspannen wordt het gezellig. Ik hoop in elk geval dat je een hele leuke kerst hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven!
  Fijne kerst in elk geval.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou zo van kerst.
  mooi geschreven!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geschreven! ik vind kerst een van de leukste tijden van het jaar <3

  Ik volg je trouwens, volg je terug? :)
  Liefs' Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven! Ik vind eigenlijk dat kerst soms ook té perfect enzo moet zijn, dit overwint soms het gevoel van liefde en familie. Wat erg zonde is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed geschreven. Ik hoop dat je een mooie kerst hebt ♥

  BeantwoordenVerwijderen