zondag 30 september 2012

Vermoeid


ver×moeid (bijvoeglijk naamwoord)
1 zich moe voelend

Ik klaag al tijden van dat ik vermoeid ben. Eerlijk gezegd heb ik er al last van sinds de tweedeklas van het middelbaar en ik zit nu in het derde jaar van mijn studie, ruim vijf jaar dus. Ik ben al talloze keren op de ziekte van pfeiffer, vitamine tekort en bloedarmoede geprikt en er is nog nooit iets uitgekomen. Niemand weet dus waar deze vermoeidheid vandaan komt.

Het ene moment gaat het beter met mij, dan voel ik mij eigen fitter maar op sommige momenten eist het zijn tol. Het gebeurt zo van de een op de andere dag en dan stort ik een soort van in. Het lijkt wel alsof alles in slow motion gaat, zelfs het praten. Het enigste wat ik dan kan doen is slapen, slapen en nog eens slapen. Maar het leven gaat door dus ik zal mij eigen er door heen moeten vechten.

Ik vertelde laatst dan ook dat ik weer langzaam met mijn blog wilden beginnen maar dat is er dus weer eens ingehakt door de vermoeidheid…

Ik ga geen deadlines meer voor mezelf stellen, ik post gewoon wanneer ik wil.

Hoe gaat het met jullie?


Bron: Tumblr

6 opmerkingen:

 1. Wat erg zeg dat je je zo voelt!
  Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt en wij weer leuke blogposts van je kunnen verwachten. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is vervelend zeg dat je je zo voelt! Vooral omdat ik weet hoe het is. Ik werd ook op van alles en nog wat getest en er kwam maar niks uit, tot ik naar een heel ander ziekenhuis ging. En toen vertelde ze me dat ik het syndroom van Gilbert heb. Dat is een goedaardige lever aandoening, waarbij het stofje bilirubine niet goed afgebroken kan worden en daardoor voel ik me bijna altijd heel moe en heb ik algehele malaise. (: misschien moet je je daar is op laten testen? het word vaak over het hoofd gezien! het werd bij mij ook per toeval ontdekt.

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah vervelend is dat zeg, hopelijk gaat het nu wel weer wat beter. vooral in de winter is het irritant als je zo'n dipje hebt he, dat het vroeg donker wordt enzo! wel mooi geschreven. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw dat klinkt heel bekend!
  Ik heb zelf al een paar jaar CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) en dit is precies hoe ik het aan vrienden omschrijf: af en toe gaat het best goed, maar als ik te veel heb gedaan (ook al is het maar een paar uur naar de universiteit, of een middagje winkelen) dan kan ik echt compleet instorten.
  CVS is nog niet aan te tonen in het bloed oid, er wordt nog veel onderzoek gedaan, dus misschien is het een idee om dit met je huisarts te bespreken? Het hoeft natuurlijk niet CVS te zijn, maar wie weet..
  Sterkte in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blog. Ik volg je, volg je terug? Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook een vermoeide periode gehad, verschrikkelijk. Ik hoop dat ze kunnen vinden wat het is. bij mij is het uieindelijk zelf over gegaan. (duurden wel meer dan 4 jaar)sterkte! hoop dat je er vanaf komt. Want op een gegeven moment ben je gewoon moe van het moe zijn.

  Ik heb je trouwens genomineerd voor een liebster award. kijk op mijn blog om te zien wat het precies allemaal inhoud.

  Liefs anouschka

  BeantwoordenVerwijderen