maandag 17 september 2012

Jeuk


Jeuk (de; m)
1 kriebelend gevoel aan de huid

Jeuk is een van de vervelendste dingen die je met je lichaam kan ervaren. Dat vervelend gekriebel dat je voelt wat na het krabben weg gaat maar daarna weer terug komt. Er valt helaas vrij weinig tegen te doen. Ik ervaar jeuk dan ook erger dan pijn, pijn kan je in de meeste gevallen nog stoppen met pijnstillers maar met jeuk is dat niet het geval. De meningen hier over zijn vaak wel verschillend.

Waarom ik jeuk erger vind dan pijn? Dat komt doordat ik chronische netelroos heb. Van Dale beschrijft dit als een sterk jeukende huidziekte. Bij de een duurt dit maar een aantal weken maar zodra het langer duurt dan 6 weken wordt het als chronisch beschouwd. Ik kamp hier nu dan ook al een kleine 2 jaar mee. Ik heb pillen gehad voor overgevoeligheid, ze hebben een half jaar gewerkt maar de netelroos komt nu gewoon door de pillen heen. Dit betekent dat ik binnenkort weer naar de dokter moet om te kijken wat er verder nog aan gedaan kan worden.

De jeuk went nooit, als ik een ‘erge’ dag heb is mijn hele dag verpest omdat mijn dag dan wordt be├»nvloed door de jeuk. Krabben is dan ook echt not done omdat dit de reactie alleen maar verergt maar de jeuk is gewoon zo erg dat je wel moet krabben.

Wat vind jij erger pijn of jeuk?


Bron: Tumblr

10 opmerkingen:

 1. Pfoe. Vind ik een moeilijke vraag. Beide zijn dingen die je constant voelt. Hoofdpijn is irritant maar een jeukende muggenbuld evenzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pijn vind ik erger denk ik want aan jeuk kan je soms nog wat doen haha xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt vervelend voor je! Dan snap ik wel dat je jeuk erger vindt dan pijn. Maar voor mensen die maar af en toe ergens jeuk hebben is het juist lekker om ergens te krabben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, zo rot! Ik vind jeuk veel irritanter, daarom dat ik soms ook tot bloedens toe kan krabben als iets echt jeukt. Zo vervelend voor je! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind pijn erger denk ik..

  xx
  Jenny / Rocknrollerr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, wat naar! Jeuk is erger, ik heb een tijdje met een kastje aan mijn borst rondgelopen voor mn longen en dat jeukte ook zo verschrikkelijk, dat ik een soort blij was als ik mijn knie stootte ofzo..
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uhmm dat is echt een vraag waarbij ik mijn hersens moet laten kraken. Ene kant vind ik idd jeuk erger dan pijn, ik heb ooit gehad dat ik 3-4 maanden lang op mijn hele lichaam van top tot teen de hele dag super erge jeuk had en niks hielp! Het is gek genoeg best wel verdwenen.. maar ik heb alsnog heel vaak opeens heel erge jeuk! Maar andere kant.. ik heb ook altijd pijn en dat vind ik ook vreselijk en mijn pijn is niet altijd te verminderen met pijnstillers ( helaas ) maar als ik moet zeggen wat mij gekker maakt? is het ook jeuk!
  En wat vervelend van die netelroos, hopelijk houdt dat snel op!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moeilijk! miss is jeuk erger, want daar werkt geen pijnstiller tegen.

  www.fashioncontainer.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lijkt me dat vervelend zeg. Ik heb een keer een ziekte gehad waardoor ik maandenlang jeuk had (schurft) en ik werd echt he-le-maal gek. Ik begrijp goed wat je bedoelt. :(

  (jammer dat je op je blog niet kunt reageren met naam+url, misschien een tip?)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend vervelend zeg! Ik heb een paar jaar geleden gordelroos gehad en dat ging met het smeren van een zalfje weer weg, maar ik kan me voorstellen hoe vervelend het is als je er al zo lang mee loopt :( hopelijk vind je iets dat helpt! Sterkte in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen