woensdag 19 september 2012

Moeite


moei×te (de; v; meervoud: moeiten)
1 inspanning: moeite met iets hebben (a) het moeilijk kunnen; (b) moeilijk kunnen aanvaarden of inwilligen; het is de moeite niet het betekent niets.

Ergens moeite mee hebben komt bij iedereen in het leven voor, vroeg of laat bots je er tegen aan. De een heeft moeite met leren terwijl de ander moeite heeft met relaties onderhouden of werk vinden. Maar sommige kunnen ook moeite hebben met bepaalde keuzes in het leven.

Je kan ‘moeite’ als iets negatiefs of vervelend ervaren maar kijk ook eens naar de andere kant. Door middel van ‘ergens moeite voor doen’ kan jij zelf discipline ontwikkelen. Iets lukt je niet, maar je vind dat je het moet kunnen dus blijf je door gaan, je vecht er voor, dat is wat er in een mens moet zijn. Je moet een vechter zijn om hoger op de ladder te komen, om die zelf discipline te ontwikkelen.

Door middel van een beslissing die is genomen die jou niet aanstaat kan je er ook moeite mee hebben. Praat er over, bekijk ook wat de andere kanten er van zijn. Zo bouw je kracht op, kracht die je nodig heb in het leven en die je ook zeker in de toekomst nodig gaat hebben.

Als je moeite heb met iets, vecht er dan weer tegen om er de moeite voor te doen.

3 opmerkingen:

  1. Heel erg mooi geschreven en ja; het klopt wel. Als je moeite hebt met iets moet je er tegen vechten om er moeite voor te doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi! Je hebt helemaal gelijk <3

    BeantwoordenVerwijderen