zaterdag 28 april 2012


Waarschijnlijk hebben een aantal vast wel eens van ‘Body worlds’ gehoord. Maar voor de gene die hier nog nooit van hebben gehoord, dit is een expositie van echte menselijke lichamen die behandeld zijn met een plastinatiemethode. Hier ben ik afgelopen week naar toe geweest met school en ik wilde mijn mening hier graag met jullie over delen.

Het is erg indrukwekkend om deze ‘mensen’ te zien, het ziet er erg apart uit. Je gelooft het eigenlijk niet dat dit echte mensen zijn, het ziet er ook niet geloofwaardig uit. Dit komt door de plastinatiemethode, hierbij wordt weefselvocht met behulp van een speciaal vacuümproces vervangen door reactiekunststoffen. Het ontbindings- en verdrogingproces wordt hierdoor volledig beëindigd.

Het is interessant om te zien hoe ons lichaam er werkelijk van binnen uit ziet. Je ziet hierbij echt hoe de mens is opgesteld en hoeveel ‘dingen’ er wel niet in de mens zijn verwerkt. Het is zeker het kijken waard om hier een bezoekje aan te brengen als je geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam of als je een opleiding doet waar het menselijk lichaam bij te pas komt.

De expositie is nog tot en met 17 juni te zien in EXPO Zuidas Amsterdam. 


7 opmerkingen:

 1. Ik ga hier dus echt nooit naartoe, vind het zeer onnatuurlijk en word er zelf een beetje misselijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er een aantal weken geleden met mijn ouders geweest. Ik heb er gewoon geen woorden voor zo mooi! Ik ga waarschijnlijk in de vakantie weer. Heb namelijk een toegangskaart gewonnen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben wel benieuwd hoe het is, maar iets houd me toch tegen om te gaan. Wel leuk dat je met school bent gegaan :)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat ontzettend.. apart! ik zou er zelf niet heel graag heen willen maar toch ben ik er toch wel wat geinteresseerd in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant! (klinkt ook wel ee beetje eng, haha!) Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet er echt een keertje heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit lijkt me heel raar om te zien, maar wel heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen