woensdag 19 december 2012

Toekomst bepalende keuzes


Ik vind het zelf ontzettend moeilijk om bepaalde keuzes te maken. Vooral op dit moment mijn opleiding is over ongeveer een jaar afgelopen en wat wil ik daarna gaan doen? Werken, leren of een combinatie er van? Vooral na deze week zit ik te twijfelen of ik misschien toch wel bij defensie wil in het lab. Het idee trekt mij steeds meer en ben er dan ook het een en ander over aan het opzoeken. Het lijkt mij dan ook ontzettend leerzaam om daar te werken omdat je in verschillende situaties terecht komt (denk ook aan uitzendingen, die zijn verplicht) en het is een ontzettend mooie kans om de mensheid te helpen. Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan, het uitgezonden worden. Je weet niet of je levend, gezond en wel of met iets anders terug komt. Je kan ook zo een paar maanden weg zijn van je familie en hoe zit dat als je een gezin wilt stichten? Dit is eigenlijk mijn grootste punt wat mij laat twijfelen, wil ik het namelijk wel echt? Ik weet dat als ik de knoop doorhak en ik dit echt wil er ook voor moet trainen omdat je eerst een onderofficiers opleiding moet volgen en hierbij moet je ook fysieke en mentale tests doen voordat je aangenomen wordt en laat ik fysiek nou niet helemaal optimaal zijn… Maar zoals mijn vader het zegt,  ‘’als je er serieus over bent en het serieus wilt gaan doen kan je nu al beginnen met trainen, je hebt nog een jaar.’’

Wat zouden jullie er van vinden om bij defensie te werken? Of heb jij ervaring met defensie, werk je er of volg je er een opleiding of misschien een familielid, vriend of kennis? 

Bron: Staat op de afbeelding

7 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je reactie op mijn blog :)

  Wow je staat nu wel echt voor een grote keuze, maar je hebt inderdaad nog een jaar om er over te denken.
  Ik heb totaal geen ervaring met defensie maar het lijkt me wel echt een heel mooi beroep! Omdat je de mensen er zo goed mee kunt helpen.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een moeilijke keuze! De defensie lijkt me echt heftig, wel goed want je doet iets voor de mensheid. Ik vind het sowieso stoer, ik zou het zelf niet aandurven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wonderful blog girlie, let's follow each other! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit er ook al een tijdje mee met wat ik wil. Al twee jaar zit ik erover te denken om de defensie in te gaan. Maar je kan natuurlijk ook grenzen bewaken, piraten arresteren etc. Of wil jij echt leger/marine in? Ja het lijkt me ook super eng, daarlijk ga je dood. Klinkt raar maar toch iets om over na te denken .

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De defensie is niks voor mij. Daar moet je echt een 'stoere' meid voor zijn, en dingen aandurven en risico's nemen. Ik ben daar totaal geen type voor, maar heb wel veel respect voor meiden die wel bij de defensie zitten. Ik zelf weet als sinds klas 2 (zit nu in klas 4) wat ik wil doen: basisschoollerares. Het lijkt me gewoon heel leuk, en ik heb eigenlijk ook niet iets anders wat me leuk lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is niet echt wat voor mij haha. Ik ga denk ik de communicatie kant op. PR misschien. Ik weet het nog niet precies. xliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er geen ervaring mee, mijn vader werkt daar haha.
  Liefsxx

  BeantwoordenVerwijderen