donderdag 1 november 2012

Vriendschap


vriend×schap
de; v –pen het bevriend-zijn

Vriendschap, je hebt het in verschillende elementen. Je kan een oppervlakkige vriendschap hebben, een ‘harts’ vriendschap, een normale en goede vriendschap, maar je kan ook een vriendschap met benefits hebben. Het verschil zit hem tussen de personen, waar willen ze de vriendschap voor. Voor iets gedaan te krijgen, een plus punt te krijgen, misschien wel om ergens een stokje voor te steken, om er echt voor die gene te zijn waar het nodig is of misschien wel om bepaalde lusten te stillen.

Ik moet zeggen dat ik zelf altijd veel ‘vriendschappen’ heb gehad, maar hoe ouder ik wordt hoe beter ik er over na ga denken. Vroeger noemde je iedereen je hartsvriendin maar op ten duur bereik je het punt waarbij je gaat inzien dat niet iedereen dat is. Dat het meisje wat je altijd je hartsvriendin noemde jou geheimen door verteld aan je andere hartsvriendin en dat ze samen over je roddelen. Je krijgt het door en beseft dat het geen echte vriendschap is tot je de juiste mensen tegen komt. Voor de een is dit vroeg, voor de ander komt dit later. Maak je geen zorgen, het komt wel.

Ik heb mijn echte vriendschappen gevonden ongeveer halverwege de eerste klas van het middelbaar. Het was op het begin allemaal nog oppervlakkig maar hoe beter je elkaar leert kennen, hoe beter je merkt of je bij die vriend of vriendin past. Je merkt dat je er automatisch voor die gene bent in de goede en slechte tijden, je lacht en huilt met elkaar. Je kan die gene vertrouwen en omgekeerd, je hoeft niet meer bang te zijn dat er iets wordt door verteld.

Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met echte vriendschappen en ben er ook van overtuigt dat deze nog lang voort duren. Ga er zelf niet naar op zoek, je komt het wel tegen.

9 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens! Als je gaat zoeken, kom je ze denk ik ook niet tegen. Het gaat meestal vanzelf. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Great post !

  Ja mooi geschreven ik sta er inderdaad ook voor 100% achter !

  Love,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed geschreven, helemaal mee eens!
  Op de kleuterschool was het allemaal nog zo makkelijk: je ging naar een kindje toe, zei hallo en dat was dan je vriend. Geen geroddel, geen gezeur, gewoon gezellig spelen. Later kom je er inderdaad achter dat niet iedereen je vriend is, maar ik ben het met je eens dat een goede vriendschap je vanzelf opzoekt! ;)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven! Ik zelf heb het altijd moeilijk gehad met vriendschappen. Ik denk verwegen dat ik altijd te saai was, ik hield nooit van kattenkwaad uithalen en toen ik ouder werd hield ik niet van roken, drugs en overmatig alcohol ( en daar hou ik nog steeds niet van haha ). Dus voor mijn gevoel heb ik er nooit bij gehoord en dit is helaas nog steeds het geval. Ik zit sinds kort op een nieuwe school en daar kan ik met 1 jongen heel goed opschieten, dus wie weet krijg ik toch nog een leuke vriendschap! ;) En ik vind dat je gelijk hebt in dat je niet moet zoeken, maar de juiste vrienden vanzelf tegenkomt!

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi geschreven, echt waar! Meestal gaat het wel van zelf ja, als je gaat zoeken niet echt, denk ik. Fijne post weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, supermooi geschreven. Ik heb ontzettend veel vrienden, maar de mensen bij wie ik echt altijd terecht kan zijn op 1 hand te tellen. Echte vriendjes zijn me zoveel waard <3
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen